Pierwsza garść informacji na temat najbliższych planów.
Martinique - premiera maj 2010
Awanturnicy (The Adventurers) - maj 2010
Arkana - kwiecień 2010
W dalszej kolejności (jeszcze nie ustalony miesiąc premiery):
Rattus, Hotel Samoa, Galapagos.
O wszystkich grach można więcej przeczytać na stronie w dziale Gry planszowe.
jak wydacie Thunderstone to biorę od razu ![]()
Niestety Thunderstone należy do firmy AEG, z która nie podjęliśmy współpracy.
ups. faktycznie. coś mi się pokręciło przez tą Arcanę ![]()
Po prostu AEG wydał kilka gier (arkana i Adventurers) które są od Dust Game, stąd utożsamianie tych gier z Alderaciem.
Ciekawy pomysł, ale i ryzykowny. Gry tych wydawnictw nie są bardzo znane na naszym rynku, a z ich ocenami na bgg jest różnie. Cieszy, że gry całkowicie w j.polskim. Czy jest szansa na wydanie Brassa? Widziałem, że White Goblin jest jednym z wydawców. Czy są plany na współpracę z innymi wydawcami zagranicznymi? - Rio Grande, albo Hans im Gluck to by było dobre :-)
Wiemy że gry te nie są bardzo popularne i znane w Polsce, ale jest to według nas plus. Brass - byc może tak ale nie w najbliższej przyszłości. Rozmawiamy jeszcze z 2 innymi firmami ale nie są to te wymienione przez Ciebie. Oczywiście jak sfinalizujemy te rozmowy pochwalimy się tym!
mam pytanie dotyczące wydań 3 gier planowanych na kwiecień - czy możecie Państwo określić kiedy gry pojawią się w sklepach (tzn. pierwsza połowa kwietnia, koniec kwietnia czy może raczej w sklepach pojawią się w maju)?
Gry pojawią się pod koniec kwietnia, do części sklepów trafia zapewne w pierwszych dniach maja, a do części jeszcze w kwietniu.
dziękuję za informację i pozdrawiam ![]()
Ponieważ powoli zbliżają się premiery kolejnych gier oto krótka lista: Galapagos, Hotel Samoa oraz Rattus-Szczurołap. O grach można poczytać na naszej stronie.